Bluetooth detectie; ondersteuning voor Classic, Low Energy and iBeacon

October 28, 2016 admin Uncategorized

bluetooth_low_energyIn de laatste firmware heeft BlueMark Innovations ondersteuning gelanceerd voor detectie van Bluetooth  apparaten. Alle BlueMark sensoren inclusief BlueMark zero ondersteunen deze nieuwe  feature door te upgraden naar de laatste firmware en het toevoegen van een USB Bluetooth dongle. Detectie van Bluetooth apparaten is goede toevoeging tot WiFi analytics, maar kan ook stand-alone worden gebruikt.

Detectie van Bluetooth Classic is met name belangrijk voor het meten van (gemotoriseerd) verkeer toepassingen. Alhoewel populaire smartphones zoals Android en iOS niet kunnen worden gedetecteerd, kunnen de meeste car kits of GPS navigatie kits wel worden gemeten. Bluetooth Classic is een actieve sensing methode. Dit betekent dat de sensor pakketten zal uitzenden om te vragen naar Bluetooth apparaten in de nabije omgeving. Omdat WiFi dezelfde frequentie gebruikt, kan er een beperkte degradatie zijn als ook detectie van WiFi apparaten plaatsvindt.

Bluetooth Low Energy (BLE) is vooral gebruikt om een draadloze verbinding op te zetten tussen smartphone en accessoire zoals een draadloze koptelefoon of smartwatch. Detectie van BLE apparaten is anders dan Bluetooth Classic en compleet passief. Passief betekent dat detectie alleen luistert naar binnenkomende BLE pakketten, vergelijkbaar met detectie van WiFi apparaten. De meeste BLE apparaten zenden iedere seconde of meer een pakket. Naast smartphone accessoires, hebben recente car kits ook BLE ondersteuning en kunnen worden gedetecteerd.

De laatste toepassing is detectie van Apple iBeacons (en Google Eddystone beacons). Een iBeacon is een speciaal soort BLE apparaat. Alhoewel iBeacons vooral vast worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in een winkel, is een belangrijke toepassing asset tracking. Tegenwoordig zijn er veel kosten-effectieve iBeacons beschikbaar die draaien op een batterij. En deze zijn beschikbaar in verschillende vormen zoals tags, creditcard. Geef uw bezoekers een iBeacon of bevestig ze aan goederen om ze te kunnen volgen.
ibeacon

 

eddystone-beacon

 

 

 

 

ibeacon-example ibeacon_watch ibeacon-creditcard ibeacon-example-2