Nieuw topmodel sensor gelanceerd tijdens het TT festival

June 24, 2016 admin Uncategorized

TT festivalGedurende het  TT festival in Assen van 22 tot 26 juni heeft BlueMark een nieuw topmodel sensor gelanceerd. De nieuwe sensor heeft verschillende verbeteringen over de BlueMark 1000 sensor, zoals een lager vermogensgebruik (~1 W) wat ideaal is voor batterij-gevoede projecten. Ook heeft de nieuwe sensor een vermogenssensor om het vermogen en batterijcapaciteit te meten. Tenslotte is er een on-board I2C sensor waarmee het mogelijk is om ander type sensoren aan te sluiten zoals geluid, temperatuur etc, welke ideaal zijn voor smart city toepassingen.

Gedurende het festival zijn er 40x BlueMark bm2000 ingezet om bezoekerstromen te meten in de binnenstad van Assen. Het ICT institute CTIT van Universiteit  Twente zal de gegevens analyseren. In totaal zijn er meer dan  75 million ruwe datapunten verzameld in de meetperiode.

 

Innofest – Follow the crowdinnofest

Naast het festival is er ook een bijeenkomst georganiseerd voor crowd professionals door Innofest. BlueMark was een van de gastsprekers en heeft een presentatie gegeven over de resultaten van vorig jaar. Daarnaast is een interview gegeven aan RTV Drenthe. Deze kan hieronder worden bekeken:

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/110524/Experts-kijken-naar-doorstroom-mensenmassa-tijdens-TT-evenementen

 

Sensoren-brengen-de-bezoekerstromen-in-kaart-foto-Andries-Ophof-RTV-Drenthe