Bezoekersregistratie Glazenhuis 2012

December 13, 2012 admin News

Actuele situatie, zie twitter-berichten van de gemeente Enschede.

Dit jaar voeren wij in opdracht van de gemeente Enschede bezoekersregistratie uit tijdens het Glazen huis op de Oude Markt in Enschede. Hiermee kan de veiligheid tijdens dit evenement worden gegarandeerd en adequaat ingespeeld worden op de actuele situatie.

 

3FM serious request 2012

Meer informatie:

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/13/02-veiligheidsregio-steunt-serious-request.html

http://www.nu.nl/internet/2982204/hulpdiensten-testen-nieuwe-gadgets-tijdens-serious-request.html

http://nos.nl/artikel/452999-nieuwe-snufjes-bij-serious-request.html

Artikel Volkskrant 13/12/2012 “Gat in de Markt”

Het artikel is hier te downloaden.

Hoeveel mensen zijn wanneer waar?

Wat is het idee?
‘We hebben sensoren ontwikkeld die wifi- en bluetoothsignalen oppikken. Aan de hand daarvan kunnen we 24 uur per dag en zeven dagen in de week in kaart brengen hoeveel unieke bezoekers in een bepaald gebied zijn. Daarnaast kunnen we laten zien hoe mensen zich binnen een gebied bewegen en hoe lang ze daar zijn. Die informatie kan interessant zijn voor winkeliers, evenementenorganisaties of veiligheidsdiensten. We gaan dit jaar bijvoorbeeld voor Serious Request in Enschede aan de slag.  De politie zal onze informatie gebruiken om live te zien hoe bezoekers zich door de stad bewegen. De gemeente gaat de gegevens gebruiken voor city-matketingdoeleinden. Tot nu toe wordt dit soort dingen altijd gedaan door met de hand te tellen of met camera’s. Het eerste is veel minder nauwkeurig en wordt alleen op bepaalde momenten van de dag gedaan. Het tweede is duurder.’

Hoe kwam u hierop?
‘In eerste instantie wilden we een TomTom ontwikkelen voor indoor gebruik. Aangezien telefoons in gebouwen vaak minder goed werken, moesten we zelf sensoren ontwikkelen. Alleen op die manier konden we mensen detecteren, lokaliseren en laten navigeren. Uit gesprekken met verschillende marktpartijen bleek echter dat we onze dienst veel beter op deze manier in de markt konden zetten.’

 Hoe denkt u hiermee geld te gaan verdienen?
‘We gaan werken met een abonnementsvorm. Klanten betalen een vast bedrag per maand en krijgen voor dat geld 24 uur per dag en zeven dagen in de week online toegang tot ‘hun’ statistieken. Op die manier kunnen ze nagaan of bepaalde acties of veranderingen het verwachte resultaat hebben opgeleverd.’

Hoe verloopt de financiering?
‘Tot nu toe hebben we alles gefinancierd met een subsidie van 200 duizend euro van de technologiestichting STW. Daar kunnen we voorlopig nog even mee vooruit. We proberen nu het aantal betalende klanten te vergroten en hopen onszelf op die manier te kunnen bedruipen. Als dat niet mocht lukken gaan we op zoek naar vreemd kapitaal.’