Artikel in TOM: Investeerder gezocht

October 24, 2012 admin News

In de oktober-uitgave van het magazine TOM is het volgende artikel geplaatst over ons in de rubriek “Investeerder gezocht”.

Hieronder staat de tekst. Het volledige artikel kunt u hier downloaden.

 

 

Investeerder gezocht

Hoe je ondernemen ook wendt of keert, het draait altijd om geld. Dus is een financieel duwtje in de rug meer dan welkom bij het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe idee├źn en briljante plannen. Precies daarom biedt TOM een tweemaandelijks podium voor zorgvuldig geselecteerde ondernemers die geen vraag uit de weg gaan over het wie, wat, waar, waarom en wanneer.

TOM investeerder gezocht Frank Groot Rouwen

WANNEER vind jij dat je slim bezig bent?
“Als je met een innovatie het verschil kunt maken in de markt. Het meten van bezoekersaantallen en klantengedrag is heel belangrijk voorde retailsector, zeker nu het consumentengedrag sterk veranderd is. De bestaande meetmethoden bieden lang niet zoveel bruikbare informatie als die van ons, gebaseerd op het detecteren en volgen van smartphones.”

WAT is daar zo bijzonder aan, behalve dat het deze smartphone-gebruiker doet huiveren?
“Elke smartphone zendt periodiek een soort draadloze handtekening uit om WiFi-netwerken op te sporen. Wij hangen sensoren in bijvoorbeeld winkelcentra die deze unieke code opvangen en volgen. Zo ontstaat een zuiver beeld van het aantal unieke bezoekers, hun individuele bezoektijd en de route die ze al winkelend afleggen. Bang zijn voor schending van je privacy is echt niet nodig,want alle informatie is volkomen anoniem. Wij weten niet wie er bij welke smartphone hoort.”

Je kostje lijkt gekocht. WAAROM dan toch op zoek naar een investeerder?
“Het product is gebruiksklaar en wordt inmiddels ingezet in de markt. We moeten nu bouwen aan een indrukwekkende referentielijst. Ook willen we voor onze klanten de realtime presentatie van de meetresultaten nog aantrekkelijker maken, zodat zij op eenvoudige wijze de juiste conclusies kunnen trekken. Bovendien zijn zowel binnen de retail als binnen andere marktsegmenten, zoals de beveiliging van grote publieksevenementen, nog vele toepassingen mogelijk. Het onderzoeken hiervan is heel complex. Dat kost En geld.”

WAAR zit de concurrentie?
“Geen idee… Nee, nog even serieus: er is misschien een enkeling die tegen ons aanleunt. De kwaliteit en nauwkeurigheid van hun alternatieve oplossingen is lastig te bepalen. Sommige werken met handtellers of met techniek die volkomen gebaseerd is op bluetooth. Met alle respect, daar zit geen waardevolle toekomst in. Zowel het aantal WiFi-netwerken als het smartphonegebruik neemt dagelijks toe. Dat helpt ons de retail verder te helpen. Waar we uiteindelijk allemaal van profiteren.”